… My Maps leuk!

Plannen met My Maps

Al jaren droom ik van m’n reis naar Japan! Dan droomde ik weg in reisgidsen en blogs en probeerde ik leuke adresjes te bewaren. Een hele opgave om al die verschillende formaten samen te brengen. Tot ik 2 jaar geleden Google’s My Maps ontdekte.

Telkens ik een interessant adresje of plekje ontdekte ging ik ze bijhouden in een aparte kaart online: My Map. Daarop paste ik codes toe per categorie. Ook voegde ik de nodige persoonlijke opmerkingen toe per punt.

Nu ik op vrij korte termijn mijn reis effectief wil plannen is dat erg handig. Je krijgt een goed beeld van bezienswaardigheden die op aanvaardbare afstand liggen onderling. Maar je kan er ook de afstanden mee opmeten, routebeschrijvingen genereren (jammer genoeg enkel met de auto).

Een stukje van MyMap Japan
Een stukje van MyMap Japan

 

Hoe je eraan begint? Surf naar My Maps en begin met een rondleiding.

Of open GoogleMaps en dan kan je via het menu linksboven naar My Maps navigeren.

Routebeschrijvingen

Binnen My Maps kan je routebeschrijvingen genereren voor je verplaatsingen met de wagen. Jammer genoeg zit de optie openbaar vervoer nog niet in My Maps op dit moment, maar ook daar is een oplossing voor. Combineer My Maps met de routebeschrijvingen van GoogleMaps voor de verplaatsingen met het openbaar vervoer en zelfs die ritten zijn vooraf al uitgevist… nou ja, dat hoop ik dan toch…
Koppig als ik ben ga ik de uitdaging aan: zelf bij mijn vriendin thuis in Tokyo geraken… Ik kom rond 10u plaatselijke tijd aan in Tokyo. Van daar is het nog een uurtje reizen. Zal ik daar geraken voor zij thuiskomt na een dagje werken?? Een uurtje of 7 de tijd, moet lukken ;-)

Andere toepassingen

Deze tool is ideaal voor het nakijken van afstanden tussen verschillende adressen. Je hebt ook de mogelijkheid om een reeks adressen in te lezen. Wat dan weer handig kan zijn als je visueel wil weergeven hoe ver bvb je klanten uit elkaar liggen.

 

Share

Geef een reactie

Share