Harada-trainer

Wat is de Harada-methode?

Een methode om doelen te halen en te overtreffen. Zowel inidvidueel als in groep of met een organisatie.

Methode ontwikkeld door Takashi Harada en in de Westerse wereld geïntroduceerd door Norman Bodek. Harada ontdekte als athletiek-leraar een manier om delinquente leerlingen die schoolmoe waren op vrij korte tijd te laten evolueren tot top-athleten. De methode voor persoonlijke ontwikkeling werd later doorontwikkeld en vertaald naar het bedrijfsleven.

Mijn Harada-verhaal

Toen ik in contact kwam met de methode had ik wel al eens een “zot doel” gesteld. In 2016 plande ik eigenhandig een solo reis naar Japan zonder enig vooruitzicht op een job nadien. Daarna startte ik zelfs mijn eigen zaak… En toch.

Telkens weer leek het kiezen en verliezen. Of de zaak draaide goed, of het ging privé goed. De beiden samen was een uitdaging. En ja, zakelijk kon het ook nog wat beter.

Ik stapte de training buiten met een nieuw en heel uitdagend doel: Deel 1 van de Shikoku pelgrimstocht stappen. Nu ik 40 werd leek het me een goed idee om af te rekenen met de grenzen uit het verleden. Daar waar ik in januari 2019 nog overtuigd was dat ik geen 20 km kon stappen zonder een dag rust deed ik in mei 2019 zelfs 32km in een dag. (en ik heb dat nog overleefd ook ;-)).

Harada heeft me geholpen om zotte dingen te doen en tegelijk balans te bewaren. Daar bovenop krijg ik ook nog eens de “serendipity” waar ik zo van genoot tijdens mijn eerste Japan-reis, maar dan zonder op reis te hoeven zijn.

Het doel is waanzinnig zot om te halen, maar de tocht naar dat moment is zo wonderlijk. Wat je leert over jezelf en het leven zo onbeschrijflijk waardevol.

Kortom. Door de methode mee door te geven wil ik meer mensen helpen om hun doelen te halen, hun dromen waar te maken, hun missies te volgen.

Heb je interesse?

Je kan het boek over de Harada-methode lezen of mij contacteren.

Je kan ook meer info vinden op de site van Jim Lippens.

Hopelijk tot binnenkort!

Sara

 

 

Share
Share