Een doos vol uitdagingen

Jij ziet wellicht iets anders maar als ik naar die doos hiernaast kijk dan zie ik uitdagingen, een doos vol uitdagingen. boxfull

Ik verklaar mij nader. Dit is een doos die het resultaat is van een abonnement. Een voedingsabonnement dat je wekelijks krijgt toegestuurd.

  • Gebruikers hebben dus snel meerdere lege dozen in huis… die dingen nemen plaats in! Zelfs platgevouwen vind ik ze nog altijd een serieus nadeel aan dat systeem. Een van de redenen om zo geen abonnement te nemen.
  • Al dat extra kartonafval… terwijl een van de voordelen van het systeem is dat het voedselverspilling tegengaat… En waarom zou de ambitie niet mogen zijn om alle afval te beperken?
  • Dat abonnement is verdomd handig, verlost je van piekeren over gevarieerd avondeten en de receptjes zijn ook picobello. Maar ik wil graag zoveel mogelijk lokaal eten op mijn bord… zou het dan ook niet in een variant kunnen met lokale boerenkost? Ook onze foodmiles wat beperken?

Zo’n doos zien staan is bij mij dus een trigger… op onbewaakte momenten begin ik dan spontaan mogelijkheden te zien van hoe dat beter zou kunnen…

  • Zou er al iemand aan gedacht hebben om vouwbakken met statiegeld te gebruiken voor die dienst? Zou dat idee serieus onderzocht zijn of gingen ze gewoon voorbij aan de nadelen van de kartonnen dozen voor de klant? Want ja, voor hen zal dat karton ongetwijfeld handiger zijn. En waarschijnlijk boeit dat afval hen ook niet, als de business maar rendeert…Er is ook niet echt concurrentie dus waarom zouden ze veranderen? Awel, ik zie serieus wat mogelijkheden om de concurrentie aan te gaan!
  • Zou er al iemand aan gedacht hebben om een variant te starten met lokale producten? Wat zou die mensen/bedrijven tegenhouden om eraan te beginnen? Wat zou ik daar allemaal niet voor oplossingen voor kunnen uitpluizen?
  • Zo’n leveringen zijn nog niet voor iedereen haalbaar (je krijgt die doos niet in de frigo dus kan je ze moeilijk op het werk laten leveren. Je moet thuis zijn om ze te ontvangen).

Mogelijkheden onderzoeken, meehelpen een nieuw systeem op te zetten, mensen leren ermee te werken en dan … hop! naar de volgende volle doos… Da’s wat ik wil… Als jij me nodig hebt, neem snel contact op! +32 478 365 242

En de doos in kwestie… daar zagen de kids een robot in, dus dat is het geworden ;-)

Share

Geef een reactie

Share