Thank you!

De titels voor deze posts beginnen een alsmaar grotere uitdaging te worden. ’t Is alsof ik op zo’n taart in laagjes zit en elke dag wordt daar een nieuw laagje onder geschoven…

Ik bedenk wel dat jullie, ondanks de tekst en beelden nog veel missen… dus bij deze een poging om jullie al een stapje dichterbij te brengen…

Geur

Die kan je best simuleren door een kop popcornthee onder je neus te zetten terwijl je verder leest, of wat wierook. Niet direct bij de hand? Dan zou ik even langs Hashi surfen…

Geluid

Vaak nogal overheersend aanwezig… bij elk kruispunt is er een koekoek (al is dat dus geen vogel maar de hulp voor blinden en slechtzienden)…
In elk station, winkelcentrum,… “elevatormusic”, instrumentale Amerikaanse klassiekers… zoals bijvoorbeeld deze die al een paar dagen door mijn hoofd spookt. Zet die effe op voor je verder leest ;-)

Over naar vandaag 19/2

Vandaag eindelijk de ontmoeting met Mayu, die al zoveel voor mij deed de afgelopen weken.

Eerst een bezoek aan het bamboe-bos van Arayashima. Mayu had dat vroeg gepland zodat er minder volk zou zijn… het was verlaten ;-) Zelfs Mayu had het nog nooit op deze manier kunnen bezoeken… Bij het schrijn aan de ingang van het bos maak ik van haar aanwezigheid gebruik om uit te vissen waarvoor al die geluksbrengers nu precies dienen… “Voor veel kinderen” “Neen, dank u” “Voor een mooie nieuwe relatie” “Nieuw heb ik niet nodig want mooi heb ik al” … en zo gaat het dus even door…

img_0349-1

We gaan dan maar zonder geluksbrenger verder met het bezoek aan het bos…

img_0342-1img_0339

Bij de uitgang merken we plots een pad op zonder schutting en besluiten ook daar even door te wandelen. Daar komen we 2 kleine beeldjes tegen met Yen-muntjes op het hoofd. Dus vraag ik mijn gids uit… “Dat doen mensen om de goden te danken voor alle mooie dingen die gebeuren”. Dat was het dus, hier moest ik dus even aan deelnemen!

img_0346-1

Vervolgens gaan we richting buitenwijken voor de lunch. Op aanraden van Mayu voor de Kaisendon (Sakana no dombori – dombori met vis) gegeten. Zalig lekker! Een rijstschotel met rauwe vis erop en viseitjes.

Dan naar de afgesproken plek waar we met een paar andere leden van de Good Samaritan Club hebben afgesproken. Samen gaan we naar de ruimte die Mevrouw Kono speciaal voor ons heeft afgehuurd voor een sumi-e workshop. Heel verrijkend die ervaring! Fijne complimentjes gekregen van de sensei! Een heel andere manier geleerd om het penseel te vullen, geleerd hoe bamboe in de wind te schilderen en de theorie meegekregen om ook bamboe in de regen te gaan schilderen! Kortom, een hele hoop! Heel blij dat ik dit mocht meemaken!

img_0369-1

Maar toen was de dag dus nog niet om… Mevrouw Kono had ook een tentoonstelling aangeraden…

Op het domein van de Shokokuji tempel (2de van de 5 Zen-tempels van Kyoto) in het museum Jotenkaku zouden we vooral de werken observeren van 伊藤若冲 – Itō Jakuchū. Super!

Maar… dit was dus nog maar de slagroom, Mayu had ook een adres van een winkel meegekregen…

En dus stonden we een half uurtje later voor dit winkeltje… allebei bijna sprakeloos voor dit geveltje…img_0376

De dame van de winkel wilde eerst zien wat ik al presteerde bij Mevrouw Kono… “Ik zie dat dit geen werk is van een beginner” (Oef! ;-)) “Blijf aub zolang u wil en vraag er maar op los!” Wat kan een mens meer wensen? Ze heeft voor mij bijna de helft van haar winkeltje uitgehaald :-)

Dank je, Mayu, voor de geweldige dag!

 

Share

3 gedachtes over “Thank you!”

Geef een reactie

Thank you!

The titles for these posts are becoming quite a challenge! It’s like I’m on a big cake that is getting an extra layer added every day!

I just realised that, though you seem to be enjoying the text and pictures you are still missing out on a lot here… you should serve yourself a big cup of popcorn tea and get some elevator music in the back (like this one).

But let’s get back to 19/2

I finally had the honour of meeting Mayu, my guide for the day. She’d arranged to visit the bamboo grove of Arashiyama early in the morning so it wouldn’t get so crowded. But first we stopped at a shrine and I took the opportunity of asking her which charm could suit me.

img_0349-1

img_0325-1

There were charms for many occasions but none of them suited me, so we went on.

img_0342-1

img_0346-1

When we arrived at the grove Mayu was surprised to see so little people in it. It was exceptional and very beautiful. When getting out we saw a path that was without a hedge so we took that one too. In the middle of it were 2 statues with coins on their heads, so I asked my guide and that was for thanking the gods for all good things that are happening. Then this had to be the opportunity to thank for all the nice things that were on my path for the last few days…

Later on we went to lunch and I had dombori with fish for the first time. A very delicious dish!

Then we met some other members of the Good Samaritan Club to go for a sumi-e workshop with Ms Kono. It was very nice. I learned new ways of loading the brush, how to paint bamboo in the wind and learned the theory of painting bamboo in the rain.

img_0369

After that the day wasn’t over yet! Ms Kono had suggested us to see the exhibit on the domain of the Shokokuji tempel (2nd of 5 Zen-tempels of Kyoto) in the Jotenkakumuseum where we should observe the work of 伊藤若冲 – Itō Jakuchu. Delightful!

So far for the icing on the cake! Then came the Dutch cherry! Ms Kono had also suggested a shop … and so an half hour later we were speechless to see the most beautiful shop ever!

img_0376-1

Thank you Mayu for this wonderful day!

Share

Geef een reactie

Share