Geboren!

Deze week werd ik meter!

Dat wil niet enkel zeggen dat de familie een meesterwerk rijker is geworden… Ik mag ook eindelijk uitpakken met de tekening die ik speciaal voor haar geboortekaartje maakte ;-)

De opdracht was gelukkig vaag genoeg ;-) Niet te roos en simpel… Eigenlijk verwachtte ze daarmee dus een ingekleurd tekeningetje… maar tijdens het schetsen kwam ik toch meer in de verleiding om er de sumi-e sfeer in te verwerken… en dat bleek van bij de eerste schetsen een schot in de roos! OEF!

Dan kwam de uitdaging: een digitale tekening in sumi-e stijl… eigenlijk een beetje een contradictio interminis (voorlopig toch want nog altijd aan het sparen voor de iPad Pro ;-)). Want zelfs met een Wacom-tablet verlies je toch altijd wat van de gevoeligheid bij het tekenen en die van mij herkent enkel snelheid, nog geen druk… Op papier met inkt en penseel kan ik daarenboven ook nog spelen met het laden van mijn penseel… Daarna de hele boel ook nog eens naar vectoren vertaald krijgen om de drukkwaliteit te vergroten…

Kortom, ’t was toch wel eventjes puzzelen… uiteindelijk gefixt gekregen dankzij de fantastische ArtRage en Inkscape software… Daar ben ik al een hele tijd fan van trouwens… Van die 2 ben ik uiteraard al gaan uitvlooien of ze binnenkort ook op die iPadPro gaan werken… ArtRage: OK, en daarna zullen we over moeten schakelen op een andere computer voor Inkscape… daar kan ik mee leven…

Intussen is Lexa geboren! Welkom, metekindje!

Dus grote test voor mij: wat zouden anderen van mijn tekening vinden? Ik kreeg intussen duimpjes omhoog voor de tekening van de oma’s, opa’s, peter,… en zelfs mijn tantes…  Na de reactie van m’n zus was ik het al aan het overwegen, intussen ben ik het rotsvast van plan… er komen meer van deze tekeningetjes…

Dit is een geboorte, het begin van iets nieuws…

geboortekaartje Lexa
geboortekaartje Lexa
Share

Geef een reactie

Birth!

I became a godmother this week … (I actually don’t like that English name, I feel more like a superaunt ;-))

The event not only means that the family got an extra masterpiece, it also enables me to finally show you the drawing I made for the birthannouncements. ;-)

Luckily, the instructions were vague enough… Not too pink and simple enough… With that they expected a filled drawing, that was clear but while sketching I couldn’t resist bringing it back in the sumi-e atmosphere… luckily for me it was accepted right from the start… Ouf!

Then came the challenge: a digital sumi-e drawing… it’s a contradiction on it’s own (I’m still saving to get that iPadPro). Because even with a Wacom Tablet you loose a lot of sensitivity. For one, mine isn’t pressure sensitive, nor could I play with the load of ink in a brush… All had to be added with the speed of drawing. And after the results had to be transferred into a vector-format to get the printquality I wanted.

So it was a bit of a puzzle… But thanks to my favorite drawingsoftware (ArtRage and Inkscape) it became possible! Does it surprise you that I already checked if I would be able to run those on the iPadPro…

ArtRage works, for Inkscape I’ll have to swith to another computer… will be able to live with that…

In the mean time, Lexa’s born! Welcome little one!

And so came the big test for me… would my drawing be appreciated? I’ve got thumbs up from her grannies, grandpa’s, godfather, … even my aunties! So, what I was considering after my sister’s reaction now is a fixed plan… there will be more of these drawings…

This is a birth! The start of something new!

birth announcement Lexa
geboortekaartje Lexa
Share

Geef een reactie

Share