Een verandervraag in de strijd tegen prinsessen en piraten

Al geruime tijd ben ik mij aan het verdiepen in verandering en hoe je die kan aanwakkeren.

Nu werd ik door de school van m’n kids gevraagd om tijdens het schoolfeest de jonge bezoekers een face-over te bezorgen. In gedachten zag ik ze weer allemaal lopen, onze stereotiepjes…
Wie ook creatief is met schmink herkent het wellicht… als je vraagt aan een kind “hoe mag ik jou schminken” dan eindig je gewoonlijk met een meute prinsessen, feeën, piraten en spidermannen. Overdosis!

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg… Ik wilde geen prinsessenfabriek zijn! Dus veranderen zou ik! De vraag was zowat het enige wat ik kon veranderen…

Ik vroeg aan een eerste klantje, een überschattig meisje-meisje:

“In wat mag ik jou omtoveren?”

“Een olifant!”

Wow!
Euh… slik… (nog nooit gedaan!) Zo leuk!! De Mama had mijn gezicht gezien: “Maar meisje, kan je niet gewoon kiezen voor een prinses?” Ah neen, hé! Wie verder kan denken dan prinses, die krijgt haar olifantje!

En dat olifantje had succes! Er volgde er nog eentje… maar ook niet meer dan eentje, want er bleek inspiratie genoeg! Er werd gevraagd naar een heks met een dikke wrat, een bloemenmeisje,  een clown met een blauwe neus, een kat, een clown met een gele neus, Elza van Frozen (ja, de prinses, maar een met ijspegels in plaats van de traditionele krulletjes hihi), leeuwen, tijgers, lieveheersbeestjes, rozenmeisjes,… Oh ja, en ook naar een zeemeermin, en da’s dan ook de enige waarvoor ik heb moeten passen…

Bij wijze van proef heb ik tussendoor een keer mijn vraag terug veranderd naar “in wat mag ik jou schminken?” “Een prinnnnseeeessss”… Oh jee… De vraag zat er toch voor iets tussen precies… Weg met die vraag!

Da’s voer voor iemand die er wetenschappelijk onderzoek naar wil verrichten… Heeft het woord toveren een invloed op ons creatief denkvermogen? Beperkt de vraag “In wat wil jij geschminkt worden?” onze kids tot het beperkte lijstje dat ze allemaal kennen?

In elk geval, ik heb mij heeeeel erg vermaakt! Ik denk dat ik die vraag een volgende keer weer gebruik! ;-)
Maar vooral, ik ga nog vaker ongewone vragen zoeken, in iedere situatie!

 

Heb je vragen/opmerkingen? Aarzel niet om op deze blog te reageren!

Share

Geef een reactie

Share